Notebook javítás

1998-óta foglalkozunk notebook-ok, laptop-ok javításával és forgalmazásával. Jelenlegi szervizparkunk, műszerezettségünk kielégíti a hordozható számítógépek mindennapos használata során előforduló meghibásodások javításakor felmerülő igényeket. Beszerzési forrásainknak köszönhetően meg tudjuk oldani az alkatrész ellátást szinte bármilyen típust illetően.

Márkafüggetlen notebook szerviz szolgáltatásaink: Szervizünk Acer, Asus, Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, HP, Hp-Compaq, Lenovo, IBM-Lenovo, LG, Packard Bell, Panasonic, Philips, MSI, Samsung, Sony, Toshiba gyártójú notebookok, laptopok, netbookok javítását vállalja gyorsan, szakszerűen, garanciával. Törekszünk arra, hogy a legjobb notebook szerviz legyünk a békéscsabai szervizek közül. Sok esetben megoldható a hordozható számítógépek azonnali javítása akár 1 napon belül, a hiba jellegétől függően. Szervizünk bevizsgálási díjat nem számít fel! A szervizbe behozott készülékek javítása az előzetes árajánlat elfogadása után történik. A NAP-SZÁM Computer Békés megye minden részéről várja ügyfeleit, készséggel áll minden kedves meglévő és leendő ügyfele rendelkezésére.

A Minden nap számíthat ránk! szlogenünk is azt sugallja, hogy ügyfeleink fordulhatnak hozzánk bármilyen típusú notebook, laptop javítással, karbantartással, hardverbővítéssel, szoftvertelepítéssel kapcsolatos problémákkal vagy akár csak egy jó tanácsért! Szerviz szolgáltatásaink – számítástechnikai hardver eszközök professzionális javítása mellett, laptop szervizünk mindenféle notebook, netbook, laptop alkatrész kereskedelmével is foglalkozik. Bármilyen alkatrészre, töltőre, akkumulátorra van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére személyesen, telefonon vagy online kapcsolat felvétellel!

Cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal és szerviz gyakorlattal rendelkezik!

Kollegáink sokéves szerviz tapasztalatának köszönhetően az összes ismert problémára ismerik a megoldást, legyen szó egy egyszerű cseréről : notebook akkumulátor vagy notebook kijelző csere, laptop kijelző csere – vagy egy komolyabb „újraélesztésről”. Amennyiben az asztali számítógép – asztali PC működésével van gondja, keressen bennünket elérhetőségünk valamelyikén. Notebook, laptop szakszervizünkben a notebook, laptop javításhoz szükséges notebook alkatrészek / kompatibilis alkatrészek raktáron megtalálhatók vagy rövid határidővel beszerezzük. Szervizünk notebook alaplap javítással is foglalkozik, mely sok esetben megoldást jelent az alaplap hibás készülék javítása során.

Notebook tisztítás

A szerviz szolgáltatásai között természetesen a teljes körű tisztítás is szerepel. Kollégáink szakszerűen szétszedik a készüléket, portalanítják az alkatrészeket, elvégzik a notebook karbantartást: a készülék külső és belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. A laptop tisztítása jelentősen megnövelheti a laptop élettartamát. A laptop hűtőrendszere bizonyos rendszerességgel, körülbelül évente tisztítást, karbantartást igényel, különben a hűtőegység elkoszolódása a hűtőegység tönkremenetelét eredményezheti. Notebook túlmelegedése, hűtési problémák: Az informatikai eszközök nem szeretik a túlmelegedést. Notebook esetében a problémát elsősorban a nem megfelelő légáramlás vagy a ventilátor hibája okozhatja. Az ilyen esetekben a hőmérséklet növekedésével arányosan nő az egyes vezetők elektromos ellenállása, így csökken a rendszer hatékonysága. Ha nem megfelelő a hűtés, a túlzott melegedés kezdetben lassulást, rosszabb esetben komoly károkat okozhat, esetleg a processzorban található védelem miatt a készülék ki is kapcsol. A probléma a laptop teljes tisztításával, karbantartásával megszüntethető.

Notebook ventilátor csere

Gyakran előforduló hiba a ventilátorok zörgése, zúgása vagy leállása. Ebben az esetben a ventilátor meghibásodott vagy a csapágyak elöregedtek és nem hűtik megfelelően a készüléket. Ez a hiba a notebook hűtő ventilátor cseréjével orvosolható. Vannak notebook típusok, amikor a ventilátor a hűtőbordával egybe van integrálva, így a komplett hűtőrendszert kell cserélni.

Notebook töltő csere – Notebook AC adapter hibák

Notebook töltő, AC adapter meghibásodás: A notebook töltők esetében az egyik leggyakoribb hiba, hogy a töltő kábele, csatlakozója a használat során megtörik, megszakad. Meghibásodott, sérült laptop adapter javításokat nem végzünk. Kínálatukban megtalálhatóak kiváló minőségű gyári új és utángyártott új notebook töltők elérhető áron melyek szervizünkben megvásárolhatóak. A megvásárolt töltőre 1 év garanciát vállalunk. Ha a notebook töltő választással kapcsolatban segítségre van szüksége vagy a notebook töltő ára iránt érdeklődik, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

Notebook akkumulátor csere – Laptop akkumulátor meghibásodása

Notebook akkumulátor probléma: Normál felhasználás mellett egy notebook akkumulátor élettartama 1,5-3 év. A laptop akkumulátorra is igaz, hogy folyamatos használat mellett, minden töltéssel és merítéssel közelebb kerül az akku élettartama végéhez. Gyakorlatilag hónapról-hónapra – ha minimálisan is – de a használati idő csökkenését fogjuk észlelni. A csökkent élettartamú, hibás akkumulátorok javítását nem vállaljuk. Szervizünk kedvező áron kínál kiváló minőségű gyári új és utángyártott új laptop akkumulátorokat a legtöbb laptop, notebook, netbook típushoz 1 év garanciával. Ha a választással kapcsolatban segítségre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén! Notebook akkumulátor csere bővebben.

Notebook DC-tápaljzat, notebook tápcsatlakozó csere

Alaplapi csatlakozók, portok cseréje: A notebook töltésére szolgáló töltő csatlakozó feszítésre, ütésre, külső behatásra könnyen kitörhet. Laptopok esetében gyakori probléma. Amennyiben a laptop csak a töltő csatlakozó mozgatására vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó tölteni/bekapcsolni, akkor valószínűleg a laptop DC tápaljzat csatlakozója szorul cserére. A rossz érintkezés miatt a csatlakozó és az alaplap között megnő a feszültség, a csatlakozó környékén az alaplap melegszik, megég, sőt nagyobb teljesítményű laptop esetén a készülék műanyag váza is megolvadhat. Ne használjuk laptopunkat hibás DC csatlakozóval. Ha a tápcsatlakozó törött, a gépet az akkumulátor eltávolításával és a töltő kihúzásával áramtalanítsuk, ugyanis a csatlakozóból kitört fém darabok alaplapi zárlatot okozhatnak.

Laptop billentyűzet javítás, csere

A notebook billentyűzetek esetében a leggyakrabban előforduló hiba, hogy folyamán folyadék (sör, bor, kávé) kerül a billentyűzetbe. A legfontosabb, hogy távolítsuk el minél hamarabb az akkumulátort és kapcsoljuk ki a laptopot. Ha továbbszivárog a notebook billentyűzeten a folyadék, az az alaplapon is súlyos zárlatokat okozhat. A folyadék hatására a billentyűzeten több gomb is működésképtelenné válik, amelyet a fóliák között létrejött oxidáció okoz. Ilyen esetekben a laptop billentyűzet cseréje van szükség. Javasolt a folyadék beömlése után azonnal laptop szervizbe vinni a laptopunkat, mert az esetleges alaplapi és egyéb alkatrészeken előforduló oxidációkat minél hamarabb meg kell szüntetni. Notebook billentyűzet javítása a gombok pótlásával: A másik gyakran előforduló hiba, hogy a laptop billentyűzetekről leesnek vagy letörnek a gombok. A legtöbb esetben ezek a gombok és mechanikák pótolhatóak. Szervizünkben a laptop billentyűzetek beszerelése ingyenes és megvárható, 5-10 percet vesz igénybe.

Notebook zsanér csere, műanyag elemek cseréje

Gyakori eset, hogy a kijelző felnyitásához használt zsanérok megszorulnak, eltörnek vagy a kijelző hátlapját is eltörik. Az ilyen hiba általában csak a kijelző hátlap és a zsanér pár együttes cseréjével orvosolható. Notebook szervizünkben 1-2 munkanap alatt a laptop zsanér cserét elvégezzük. Gyakran előforduló hiba, hogy a széria hibája miatt vagy esés következtében a laptop burkolata megsérül, ezek a műanyag elemek a legtöbb esetben cserélhetőek. Burkolati hibák legtöbbször mechanikai behatástól keletkeznek. Amikor a zsanér a burkolatot kezdi szétfeszíteni, akkor a burkolatot cserélni kell. A notebook leejtéséből vagy természetes elhasználódásból illetve egyéb konstrukciós hibából eredő meghibásodások is elő szoktak fordulni. Notebook szervizünkben 1-2 munkanap alatt a laptop burkolati cserét elvégezzük.

Notebook alaplap javítás

A notebook fő része az alaplap. Amikor a laptop nem kapcsol be vagy lefagy, a kijelzőn vonalak, csíkok jelennek meg valószínűleg az alaplap hibásodott meg. Mivel laptopok alaplapján helyezkedik el majd minden egység, ezért ennek a részegységnek a javítása nagyon fontos feladat. Laptop szervizünkben gyártótól és típustól függetlenül vállaljuk minden laptop, notebook, netbook alaplapi szintű javítását. Az esetek nagy részében megoldást jelent a csere nélküli alaplap javítás.

Laptop memória csere, bővítés

Laptop RAM memória hiba: Amikor a számítógép kék halállal leáll, lefagy, ezt okozhatja a notebook memória meghibásodása is. A hiba memória modul cserével orvosolható. Notebook RAM memória bővítés: A laptop teljesítményének fokozására legegyszerűbb lehetőség a rendszer memória növelése. A memóriabővítést (Notebook RAM bővítés) követően a működés folyamatosabb és gyorsabb lesz akkor is, ha egyszerre több program fut, hiszen az operációs rendszernek ritkábban vagy egyáltalán nem kell a virtuális memóriát használnia, mivel minden adat közvetlenül a gyorsan hozzáférhető modulokban tárolódik.

Notebook HDD / SSD bővítés/csere

A régi, sokat futott, esetleg már hibás szektorokat is tartalmazó merevlemezét kedvező összegért tudjuk lecserélni többszörösen nagyobb kapacitású (pl.: 500 GByte, 1 TByte) és magasabb fordulatszámmal (pl. 5400 RPM vagy 7200 RPM) működő és korszerűbb vezérléssel rendelkező HDD-re. Notebook SSD meghajtó csere: Ha valami új élményre vágyik és szeretne megszabadulni a mechanikai eszközök által okozott korlátoktól, akkor a teljesen elektronikus adattároló egység (SSD) Önnek van kitalálva. Elfogadható összegért tudunk 120 GByte, 250 GByte, 512 GByte vagy akár 1 TByte kapacitású tárolóeszközöket ajánlani mind otthoni, mind üzleti felhasználásra.

Szoftvertelepítés: Notebook Windows 7, 8, 10 telepítés

Ha operációs rendszer nélküli laptopot / notebookot vásárolt vagy csak valami újra vágyik, akkor mi tudunk Önnek megoldást nyújtani ezen feladatokra. Beszerezzük a megfelelő verziójú operációs rendszert, feltelepítjük a drivereket és a kiegészítő segédprogramokat, egyszóval életre keltjük a “vasat”. Természetesen csak eredeti rendszert telepítűnk, kalózlemezről, filctollal felírt kódot nem áll módunkban elfogadni.