OPERÁCIÓS RENDSZER TELEPÍTÉS

Windows telepítés, frissítés és javítás üzetünkben rövid határidővel

Amit először is tisztázni kell egy ilyen folyamatnál:

  1. Szükséges-e adatmentés? Jellemzően a rendszer partíció ("C meghajtó" a könnyebbség kedvéért) kerül törlésre, így az azon lévő adatok elvesz...nének, ha nem mentenénk. Amennyiben persze nem kéri, akkor nem mentünk, de erről mindenképpen nyilatkozni kell a munkalap felvételekor, hiszen ezek az adatok nem, vagy elég nagy plusz munkával állíthatóak vissza! A mentésnek további költsége van, hiszen az adatokat kétszer kell oda-vissza másolni.
  2. Mit telepítsünk? Milyen operációs rendszer volt rajta, azt szükséges-e visszatenni, vagy másik kerül rá. Windows (leggyakoribb eset), Linux (egyre többel lehet találkozni), MAC OS X (Apple termékek esetén főleg), esetleg a legújabban előkerültek közül valami (pl. Chrome operációs rendszer).
  3. Milyen programokat használt rajta? Levelező program (Outlook, Thuderbird, stb.), egyedi programok (tervező program, grafikai program, számlázó, raktárkezelő, stb.). Szükséges lehet ezeknek a programoknak a visszaállítása is, kell-e hozzá felhasználónév, jelszó, sorozatszám, telepítő kulcs, stb. Amennyiben igen, akkor a visszaállításhoz ezeket az adatokat / telepítő készleteket is rendelkezésünkre kell, hogy bocsájtsa.

Ezeket a döntéseket még a munka megkezdése előtt érdemes meghozni, mivel utána már eléggé végleges az eredmény (a munkát elvégezzük, így annak díjazása felszámításra is kerül).

Mit tartalmaz(haz) egy számítógép, laptop újratelepítése:

  • Adatmentés (amennyiben szükséges, és jelzésre kerül a munkalap felvételekor)
  • Operációs rendszer telepítése (a kiválasztott és egyben lehetséges verzió)
  • Driverek (hardver eszközök vezérlőszoftvere) telepítése, legfrissebb verzióban
  • Szükséges alapszoftverek

Fontos!
Üzletünk kizárólag eredeti, nem hamisított/másolt szoftvereket telepít!