Notebook javítás

A notebookok forgalmazása mellett, cégünk alkatrészbeszerzéssel és notebookok javításával is foglalkozik.
A szervizbe behozott készülékek javítása az előzetes bevizsgálás és az árajánlat elfogadása után történik.
Kisebb hibák javítása sok esetben megoldható akár 1 napon belül (kapacitásunktól és a hiba jellegétől függően).

Notebook tisztítás

Szervizünk szolgáltatásai között természetesen a teljes körű tisztítás is szerepel. Kollégáink szakszerűen szétszedik a készüléket, portalanítják az alkatrészeket, elvégzik a notebook karbantartást: a készülék külső és belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. A laptop hűtőrendszere bizonyos rendszerességgel (akár évente) tisztítást, karbantartást igényel, különben a hűtőegység elkoszolódása a hűtőegység tönkremenetelét eredményezheti, mely túlmelegedéshez vezethet. Ha nem megfelelő a hűtés, a túlzott melegedés kezdetben lassulást, rosszabb esetben komoly károkat okozhat, esetleg a processzorban található védelem miatt a készülék ki is kapcsol. A probléma a laptop rendszeres karbantartásával megelőzhető.

Notebook ventilátor csere

Gyakran előforduló hiba a ventilátorok zörgése, zúgása vagy leállása. Ebben az esetben a ventilátor meghibásodott vagy a csapágyak elöregedtek és nem hűtik megfelelően a készüléket. Ez a hiba a notebook hűtő ventilátor cseréjével orvosolható. Vannak notebook típusok, amikor a ventilátor a hűtőbordával egybe van integrálva, így a komplett hűtőrendszert kell cserélni.

Notebook töltő csere – Notebook AC adapter hibák

A notebook töltők esetében az egyik leggyakoribb hiba, hogy a töltő kábele, csatlakozója a használat során megtörik, megszakad. Meghibásodott, sérült laptop adapter javításokat nem végzünk. Kínálatunkban gyári és utángyártott notebook töltők is megtalálhatóak, melyek raktárkészletről vagy rendelésre elérhetőek.  Ha a notebook töltő választással kapcsolatban segítségre van szüksége keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

Notebook akkumulátor meghibásodása

Normál felhasználás mellett egy notebook akkumulátor élettartama 1,5-3 év. A notebook akkumulátorra is igaz, hogy folyamatos használat mellett, minden töltéssel és merítéssel közelebb kerül az akku élettartama végéhez. Gyakorlatilag hónapról-hónapra – ha minimálisan is – de a használati idő csökkenését fogjuk észlelni. Üzletünkben gyári és utángyártott notebook akkumulátorokat is forgalmazunk, ha a választással kapcsolatban segítségre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Notebook tápcsatlakozó (DC aljzat) csere

A notebook töltésére szolgáló töltő csatlakozó feszítésre, ütésre, külső behatásra könnyen megsérülhet. Amennyiben a készülék csak a töltő csatlakozó mozgatására vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó tölteni/bekapcsolni, akkor valószínűleg a DC tápcsatlakozója szorul cserére. A rossz érintkezés miatt a csatlakozó és az alaplap között megnő a feszültség, a csatlakozó környékén az alaplap melegszik, megég, sőt nagyobb teljesítményű laptop esetén a készülék műanyag váza is megolvadhat. Ne használjuk laptopunkat hibás DC csatlakozóval! Ha a tápcsatlakozó törött, a gépet az akkumulátor eltávolításával és a töltő kihúzásával áramtalanítsuk, ugyanis a csatlakozóból kitört fémdarabok alaplapi zárlatot okozhatnak.

Billentyűzet javítás, csere

A notebook billentyűzetek esetében a leggyakrabban előforduló hiba, hogy folyadék (sör, bor, kávé) kerül a billentyűzetbe. A legfontosabb, hogy távolítsuk el minél hamarabb az akkumulátort és kapcsoljuk ki a készüléket, mivel a notebook belsejébe beszivárgó folyadék zárlatot okozhat, a készülék tönkremehet! A folyadék hatására a billentyűzeten több gomb is működésképtelenné válhat, amelyet a fóliák között létrejött oxidáció okoz. Ilyen esetekben a laptop billentyűzet cseréjére van szükség. Javasolt a folyadék beömlése után azonnal laptop szervizbe vinni a laptopunkat, mert az esetleges alaplapi és egyéb alkatrészeken előforduló oxidációkat minél hamarabb meg kell szüntetni.
Gyakran előforduló hiba, hogy a laptop billentyűzetekről leesnek vagy letörnek a gombok. Bár a billentyűzetek kialakítása eltérő lehet, sok esetben ezek a gombok és mechanikák pótolhatóak.

Notebook zsanér csere, műanyag elemek cseréje

Gyakori eset, hogy a kijelző felnyitásához használt zsanérok megszorulnak, eltörnek, a kialakuló feszültség hatására a kijelző hátlapja is megreped. Az ilyen hiba általában csak a kijelző hátlap és a zsanér pár együttes cseréjével orvosolható. Amikor a zsanér a burkolatot kezdi szétfeszíteni, akkor a burkolatot cserélni kell. A notebook leejtéséből vagy természetes elhasználódásból illetve egyéb konstrukciós hibából eredő meghibásodások is elő szoktak fordulni. Notebook szervizünkben a burkolat cseréjét is vállaljuk.

Laptop memória csere, bővítés

A készülék lefagyását, gyakori "kék halált" okozhatja a notebook memória meghibásodása is, mely a memória modul cseréjével orvosolható.
A notebook általános teljesítményének fokozására egyik lehetőség a rendszermemória növelése. A memóriabővítést követően a működés folyamatosabb és gyorsabb lesz akkor is, ha egyszerre több program fut, hiszen az operációs rendszernek ritkábban vagy egyáltalán nem kell a virtuális memóriát használnia, mivel minden adat közvetlenül a gyorsabb elérésű memóriamodulokban tárolódik.

Notebook HDD / SSD bővítés/csere

A régi, lassú, esetleg hibás merevlemezek cseréjét is elvégezzük. A merevlemez helyett (vagy mellé, ha a készülék alkalmas rá) érdemes lehet SSD meghajtót választani, mely jóval gyorsabb adatelérést biztosít mint a merevlemez, így sok esetben a régebbi gépek működési sebességén is jelentősen javíthat.

Szoftvertelepítés

Ha operációs rendszer nélküli notebookot vásárolt, üzletünkben megvásárolhatja a megfelelő operációst rendszert hozzá, melynek telepítését is vállaljuk. A készüléken meglévő operációs rendszer újratelepítését is vállaljuk, ha a feltételek adottak hozzá. (Csak eredeti, megvásárolt szoftver telepítését, újratelepítését vállaljuk.)